Sambata 26 Noiembrie

Copiii care nu au parte de vacanță: 7 din 10 copii din mediul rural n-au mers niciodată într-o tabără. „N-au ce scrie în compunerea de la începutul școlii”


Şapte din zece copii din mediul rural nu au fost niciodată într-o vacanţă sau tabără la mare, iar şase din zece nu au mers niciodată în tabără la munte, conform unui studiu realizat de World Vision România în rândul părinților care au copii în clasele I-IV în comunitățile rurale

Peste un sfert dintre părinţi spun că nu cheltuie niciun ban cu activităţile copiilor de peste vară, iar aproape doi din zece părinţi cheltuie sub 100 de lei

Jumătate dintre copii nu fac niciun fel de activităţi educative pe timpul verii şi mai mult de doi din cinci copii n-au în comunitate spaţii unde să-și petreacă timpul liber: parcuri, bazine de înot, trasee pentru drumeţii. Mai mult de nouă din zece copii nu au ieşit niciodată din ţară, se mai arată în raportul World Vision România.

Mai bine de un sfert dintre părinți nu alocă buget pentru vacanțele copiilor

World Vision România a constatat și că mai bine de jumătate dintre părinții de la sat chestionați nu au plecat niciodată cu copiii într-o vacanță plătită, iar mai bine de un sfert dintre familii spun că nu cheltuie niciun ban pentru activitățile de peste vară ale celor mici.

Activităţile de vară ale copiilor de clase I-IV din mediul rural, conform părinţilor:

  • 70,7% se joacă prin curte/sat;
  • 18,1% lucrează sau își ajută părinţii la treburi;
  • 6,2% stau singuri pe internet sau în faţa televizorului;
  • 3,9% pleacă în alte localităţi;
  • 1,1% alte activităţi.

Copiii care nu s-au bucurat niciodată de o vacanță adevărată

În satele României sunt mulți copii pentru care vacanţa de vară este doar o perioadă ca oricare alta, copii care nu au plecat niciodată într-o vacanţă sau care nu au ieşit niciodată din propria comunitate. 

La finalul vacanţei de vară, copiii se duc înapoi în bănci, la şcoală. Mă gândesc la veşnica întrebare: voi ce aţi făcut în vacanţa de vară? La compunerea pe care copiii trebuie să o facă despre o vacanţă de vară care, de fapt, n-a existat. Copii care dau înapoi o foaie goală, pentru că nu au o poveste. Sau pentru că le este ruşine să spună că, de fapt, în vacanţă au muncit în curte. Împreună le putem scrie povestea acestei veri”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv al Fundației World Vision România, potrivit digi24. 


Comentarii Facebook