O tânără din generaţia Z plânge rău pe TikTok, după ce s-a angajat la primul job: ”Nu ai am timp de nimic!” / Fanii: ”Poţi demisiona”


O tânără din generaţia Z a stârnit reacții după ce s-a plâns pe TikTok că programul de muncă de 8 ore este greu. Acest caz readuce în discuție sensibilitatea de care dau dovadă tinerii din ziua de azi și lipsa de resiztență la frustrare.

Generaţia Z are probleme cu adaptarea la un job cu program fix. O tânără din New Jersey, SUA, proaspătă absolventă de facultate şi ajunsă acum pe piaţa muncii, se confruntă cu realitatea dură a unui job cu program de la 9 dimineaţa la 5 după-amiaza. Aceasta s-a plâns într-un filmuleţ postat pe TikTok că nu mai are timp şi energie de nimic, nici măcar să gătească cina sau să iasă în oraş cu prietenii, relatează Daily Mail.

Tânăra lucrează în domeniul marketingului, cu program de 8 ore, de la 9 la 5. Aceasta a spus că nu mai are nici timp, nici energie să mai aibă o viaţă socială, în afara locului de muncă, mai ales că îi ia 4 ore pe zi să facă naveta între locuinţa sa şi birou. Şi să facă duş ori să-şi pregătească cina – momente care înainte îi făceau plăcere – au devenit acum o corvoadă.

Nu vreau să mă plâng de job în sine, dar programul de la 9 la 5 în general este pur şi simplu nebunesc”, spune Brielle, pe TikTok. Tânăra a precizat că s-a angajat după ce a trimis CV-uri şi a aplicat la sute de joburi timp de 5 luni. N-a avut de ales decât să se mute în New Jersey pentru a ajunge la biroul din New York, întrucât nu-şi permitea chirie mai aproape de sediu.

Plec de acasă şi ajung la tren la ora 7:30 dimineaţa, iar înapoi ajung cel mai devreme la 18:15. Nu-mi mai rămâne timp de nimic”, spune ea. Ulterior, într-un alt filmuleţ, a precizat că de cele mai multe ori nu ajunge acasă până la 19:30: „Vreau să mă spăl, să mănânc şi să dorm. Nu am energie să gătesc, nici să fac sport. Sunt aşa supărată, Doamne…!

Aceasta a adăugat că ar putea fi şi mai rău, cu toate că scenariul ideal era să poată lucra de acasă. „Ştiu că puteam să am un program mai lung, dar chiar şi aşa, când ies de la muncă afară e beznă”, spune Brielle, potrivit observator.ro.

Filmuleţul a strâns peste 1,5 milioane de vizualizări, dar şi o mulţime de comentarii, unele de susţinere, altele ceva mai dure. „Te înţeleg perfect! Cinci zile de muncă şi doar două libere se simt ca un Infern, sincer”, scrie cineva, în timp ce un alt utilizator al platformei i-a transmis că „Cei din Generaţia Z au nevoie să ajungă în poziţii de conducere şi să pună în practică săptămâna de patru zile de muncă”.

40 de ore de muncă pe săptămână sunt posibile doar dacă altcineva are grijă de casă”, crede un internaut. Însă nu toţi au dat dovadă de empatie faţă de problema lui Brielle. Mulţi au invocat că pur şi simplu aşa e „viaţa de adult”. „Poţi oricând să-ţi dai demisia şi să începi serviciul militar”, i-a comentat cineva. „Imaginează-ţi dacă aveai şi copii!”, spune un alt utilizator TikTok.

Comentarii Facebook