O tânără de 18 ani a furat mai multe buletine și a luat cu ele credite de peste 100.000 de lei


O adolescentă de 18 ani din Sibiu, care a furat mai multe cărţi de identitate şi a făcut credite la bănci cu ele, a fost reţinută de Poliţie.

La data de 13 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au efectuat 2 percheziţii domiciliare în municipiul Sibiu şi în localitatea Amnaş, în cadrul unui dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de furt, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals privind identitatea. O tânără în vârstă de 18 ani, din municipiul Sibiu, a fost reţinută”, au anunțat reprezentanții Poliţiei Sibiu.

Potrivit oficialilor, în perioada martie - aprilie 2022, sibianca ar fi sustras trei acte de identitate aparţinând unor femei şi, prezentându-se sub identitatea a două dintre ele, ar fi obţinut mai multe credite şi produse în rate de la bănci, semnând în numele celor două persoane.

Valoarea totală a prejudiciului este de 103.230 de lei

Faţă de persoana bănuită de săvârşirea faptelor se fac cercetări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt - 3 acte materiale, înşelăciune - 8 acte materiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată - 76 de acte materiale şi fals privind identitatea - 6 acte materiale. Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, poliţiştii au luat măsura reţinerii tinerei pentru 15 ore, urmând a fi prezentată unităţii de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive”, mai anunţă IPJ Sibiu, potrivit antena3.ro. 


Comentarii Facebook