Româncă plecată în concediu în Grecia, la un pas de o înțepătură misterioasă, chiar în camera de hotel. I-ar fi putut fi fatală


O femeie plecată în concediu în Grecia a avut parte de o experienţă neplăcută şi care i-ar fi putut fi fatală. Cazată la un hotel, românca spune că s-a trezit în cameră cu un scorpion şi a povestit păţania pe un grup de Facebook.

Tocmai am găsit un scorpion în cameră. A mai avut cineva o astfel de experienţă? Sunt în Vrachos Beach. Edit later: Constat că se înmulţesc glumiţele legate de zodii şi dacă tot ne amuzăm, eu sunt în zodia scorpion", a scris femeia pe Facebook, după ce şi-a revenit, încercând să facă şi haz de necaz. Din fericire, a observat la timp veninoasa creatură şi a dat alarma, scorpionul fiind prins, scrie Antena 3.

Cât de periculoşi pot să fie scorpionii 

În realitate, scorpionii pot fi cu adevărat letali, pentru că mai multe specii au veninul suficient de puternic să ucidă orice fiinţă. 

Se estimează că doar vreo 25 din peste 1.400 de specii de scorpioni sunt capabili să ucidă oamenii cu veninul lor. Poate că pare puţin, dar nu vei şti niciodată ce specie ai în faţa ta. Ideal este ca în astfel de ocazii să anunţi persoanele autorizate care pot interveni, pot captura animalul şi să te pună în siguranţă", a explicat Virgil Munteanu, biolog, potrivit adevarul.ro.

Mai mulți turiști români din Grecia au spus că au găsit scorpioni în camerele lor de hotel. Veninul scorpionilor emite o neurotoxina care acționează asupra terminațiilor nervoase și este mai periculos la copii și, deși majoritatea înțepăturilor nu necesită tratament medical, unele simptome pot fi grave și poate fi nevoie să mergeți la spital. Copiilor care au fost înțepați li se poate administra un antidot, astfel încât să nu aibă simptome, iar adulților li se poate administra, de asemenea, un antidot atunci când simptomele sunt severe.

Dacă sunteți înțepat, ar trebui:

  • Să sunați pe cineva care vă poate ajuta
  • Să spălați zona afectată cu apă și săpun, blând
  • Să puneți o compresa rece pe zona afectată
  • De preferință, păstrați zona ridicată
  • Să nu atingeți rana, nu zgâriați, nu înțepați și nu strângeți
  • Să nu beți și să nu mâncați nimic dacă aveți dificultăți de înghițire
  • Să luați un analgezic dacă este necesar, cum ar fi ibuprofenul
  • Să consultați un medic

Comentarii Facebook