Miercuri 17 August

O româncă a murit de Covid, după ce a îngrijit un bătrân în Italia. Familia acesteia cere despăgubiri de peste 1 milion de euro


Familia unei românce care a lucrat în Italia ca îngrijitoare, cere peste 1 milion de euro de la bătrânul pe care îl îngrijea, după ce femeia de 68 de ani a murit de Covid. Rudele arată cu degetul spre bărbatul de 83 de ani, din Ravenna, acuzând că el a fost cel care a infectat-o pe româncă.

Mâine, la Tribunalul din Ravenna va avea loc primul termen într-un proces intentat împotriva unui italian de familia unei badante românce. Conform jurnaliștilor de la ANSA, cazul este unic în Peninsulă. Anul trecut, femeia de 68 de ani a murit de Covid, iar moștenitorii acesteia susțin că infecția s-a produs la locul de muncă. Mai precis în casa unde, din ianuarie 2021, avea grijă de un bătrân în vârstă de 83 de ani. În perioada 23-28 august, românca a plecat în vacanță, contractând virusul la scurt timp după întoarcerea în Ravenna, scrie observatornews.ro.

Italianul fusese testat pozitiv pe 1 septembrie. Era vaccinat anti-Covid, fapt care, cel mai probabil, i-a salvat viața. În cazul româncei, infecția cu coronavirus a fost confirmată în 3 septembrie. Bătrânul a supraviețuit bolii, însă femeia, deși nu avea comorbidități, s-a stins. După moartea româncei, familia acesteia a început să arate cu degetul spre angajator, pe care l-a acuzat că el a fost cel care a infectat-o cu coronavirus. Bărbatul, în schimb, exclude legătura de cauzalitate între infectarea româncei și mediul de lucru. Mai mult, spune că femeia nu era vaccinată anti-Covid și nici nu a primit tratamentul corespunzător, notează sursa citată. 

Este un proces de muncă, în care soțul, copiii și nepoții din România cer daune în valoare totală de aproximativ 1,2 milioane de euro, prejudiciu material și moral, pentru decesul persoanei dragi.

Comentarii Facebook