Diversitatea a ajuns și în lumea jucăriilor: Din luna iunie Barbie va purta aparat auditiv


Gigantul producător de jucării Mattel lansează un nou set de păpuși în luna iunie. Barbie va avea aparat auditiv.

Lansarea noului set de păpuși va avea loc în iunie și face parte din eforturile companiei în direcția diversității și incluziunii. De la crearea primei păpuși Barbie cu aparat auditiv până la Ken care suferă de vitiligo, linia Fashionista din 2022 e menită să îi ajute pe copii „să se vadă reflectați", a declarat șefa Mattel, Lisa McKnight, într-o declarație de presă, conform CNN, citat de Mediafax.

Potrivit acesteia, copiii ar trebui să fie încurajați să se joace cu păpuși care nu seamănă cu ei pentru a-i ajuta să „înțeleagă importanța incluziunii".

barbie interior.PNG

Pentru Barbie cu aparat auditiv, compania a apelat la dr. Jen Richardson, un practician de top în audiologie educațională, pentru a ajuta la imitarea cu acuratețe a dispozitivelor din spatele urechii.

Richardson a declarat că Barbie va avea coadă de cal și un aparat auditiv roz intens, ceea ce ar putea să îi inspire pe cei care au suferit pierderea auzului. „Sunt mai mult decât încântată că tinerii mei pacienți vor vedea și se vor juca cu o păpușă care le seamănă", a declarat medicul


Comentarii Facebook