O reclamă a unui brand celebru de cosmetice jignește mii de victime torturate de comuniști în experimentul Pitești: Pitești, am auzit că îți plac dungile

Sephora România a publicat o reclamă care jignește victimile experimentului Pitești


Sephora România a publicat pe rețelele de socializare o reclamă jignitoare la adresa miilor de deținuți care au fost torturați de comuniști. 

Reclama promova deschiderea unui magazin Sephora în noul mall din Pitești. Reclama a fost publicată în după-amiaza zilei de 23 aprilie pe contul de Facebook al Sephora România. „Pitești, am auzit că îți plac dungile” a fost mesajul care se face o asociere extrem de jignitoare cu fosta închisoare Pitești. Aici s-a desfășurat experimentul Pitești, care a fost considerat unul dintre cele mai mari, dacă nu cumva cel mai mare program de spălare a creierului prin tortură. 

Reacțiile locuitorilor din Pitești, nu au ezitat să apară, iar postarea a adunat o mulțime de comentarii negative la adresa noii reclame, așa că reprezentanții companiei au sters-o. 

Potrivit ziarului „Adevărul” , deși jurnaliștii au  solicitat puncte de vedere privind reclama jignitoare la Sephora România, lui Jean-Charles Trehan – director relații externe LVMH (grupul francez ce deține Sephora), precum și Ralucăi Turcan, ministrul Culturii, aceștia nu au dat niciun răspuns, deocamdată. 

„O ofensă adusă victimelor Fenomenului Pitești”- președinta Fundației Memorialul Închisoarea Pitești


Maria Axinte, președinta Fundației Memorialul Închisoarea Pitești consideră postarea „o ofensă adusă victimelor Fenomenului Pitești”. 

„Mai grav este că Sephora a şters postarea şi a declarat că aceasta nu are nicio legătură cu evenimente petrecute in Pitești. Ceea ce arată lipsa de sensibilitate la istoria locală, cu ecou pe plan internațional. Nu ne putem preface că nu s-a întâmplat nimic, este vorba de victime ale unei violențe ieșite din comun. Nu putem face glumițe fără să ținem cont de locul unde facem asta. Pe Instagram li s-a atras atentia ca această abordare nu ar fi fost posibilă la Auschwitz”, adaugă Maria Axinte.


Comentarii Facebook