O rachetă nucleară intercontinentală, etalată de Rusia la repetițiile pentru „Ziua Victoriei”. Putin vrea să celebreze astfel invazia Ucrainei


O rachetă intercontinentală nucleară a fost în centrul atenției la o repetiție pentru parada de Ziua Victoriei, programată pentru luna viitoare. Mii de soldați au luat parte la repetițiile pentru parada care va fi organizată pe 9 mai.

Președintele rus Vladimir Putin ar vrea să anunțe succesul armatei sale în invazia Ucrainei până atunci, conform ziarului britanic Mirror.

Printre soldați, tancuri și alte echipamente militare, racheta nucleară intercontinentală a fost cea care s-a remarcat la repetiții. A fost o demonstrație de forță și o reamintire a ceea ce este în joc, pe măsură ce tensiunile continuă să crească între Rusia și Occident.

Lansatorul de rachete RD-24 este capabil să trimită până la zece focoase nucleare către ținte din Europa sau Statele Unite simultan. Ofensiva lui Putin în Ucraina a durat mult mai mult decât se aștepta președintele rus, iar forțele de la Kiev se străduiesc să respingă o armată rusă car uneori a părut lipsită de moral și tactică, scrie The Mirror.

În total, 11.000 de militari, 131 de unităţi de armament modern şi echipamente militare, 77 de avioane şi elicoptere participă la pregătirile pentru parada din Piaţa Roşie“, au declarat luni agenţiei de presă RIA Novosti surse din cadrul Ministerului rus al Apărării.

La repetiţiile pentru spectacolul aerian din cadrul defilării, opt avioane de vânătoare MiG-29 au fost văzute la Alabino survolând cerul sub forma literei „Z“, devenită unul dintre simbolurile „operaţiunii militare speciale“ ruse în Ucraina.

Comentarii Facebook