O nouă tulpină a coronavirusului descoperită în Europa se poate transmite de la animal la om


O tulpină a coronavirusului, care a fost descoperită în ianuarie într-o fermă de nurci din Polonia, poate fi transmisă și la om, a anunțat Ministerul Sănătății de la Varșovia.

„Informațiile obținute de Inspectoratul de sănătate publică și experiențele de anul trecut din Danemarca și Țările de Jos indică în mod clar acest lucru și în Polonia: acest virus se poate transmite de la nurcă la om și viceversa”, a declarat Ministerul Sănătății din Polonia.

Acest virus se poate transmite de la animal la om și invers

Informația vine după ce, luna trecută, COVID-19 a fost descoperit la nurci într-o fermă din districtul polonez Kartuzy, oficialitățile de la Varșovia precizând că este vorba despre primul asemenea caz din Polonia.

Danemarca a început sacrificarea tuturor celor 17 milioane de nurci, după ce în câteva sute de crescătorii a fost semnalată prezența noului coronavirus și autoritățile au descoperit mutații ale acestuia în rândul oamenilor.

Și Țările de Jos au decis în luna august să închidă peste 100 de crescătorii de nurci după ce mai mulți angajați au contractat COVID-19.


Comentarii Facebook