Duminica 28 Aprilie

O fetiță româncă, în vârstă de 5 ani, a fost găsită rătăcind pe străzile unui orășel din Italia. Copila a fost dată afară din casă în noaptea de Revelion


O fetiță în vârstă de 5 ani a fost găsită, în prima zi a anului 2024, cutreierând străzile din Mondragone, un orășel în apropiere de Napoli. Copila a fost izgonită din casă de proprii părinți, chiar în noaptea dintre ani.

Aceasta a fost găsită a doua zi, în jurul orei 13:30, de către un cetățean italian, proprietarul unui bar din zonă. Bărbatul, văzând copilul pierdut, a însoțit-o în interiorul afacerii sale pentru a o liniști și a aștepta sosirea poliției, informează știridiaspora.ro

Vestea a fost transmisă de deputatul Francesco Emilio Borrelli.

„Este o poveste atroce pe care o voi urmări pas cu pas. Poliția Rutieră m-a asigurat că copilul este în siguranță în mâinile lor și că s-au demarat deja toate procedurile de activare a serviciilor sociale, de urmărire a părinților și de a reconstitui cele întâmplate.

Nu există niciodată un motiv valid pentru a abandona un copil, este un gest inuman și inacceptabil. Părinții acestei fetițe trebuie identificați și, dacă abandonul se confirmă, pedepsiți aspru. Este o poveste sfâșietoare chiar în ziua de Anul Nou”, a declarat deputatul.

Micuța de origine română, a fost încredințată serviciilor sociale, iar polițiștii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care fetița a ajuns pe străzi.


Comentarii Facebook