Ce melodie era preferată de Nicolae Ceaușescu. A trimis și un general de armată să-l felicite pe interpret


Nicolae Ceaușescu era îndrăgostit de romanțe și avea o melodie preferată.

Nicolae Ceaușescu era îndrăgostit de romanța interbelică ”Frumoasa mea cu ochii verzi”, iar interpretarea preferată era a lui Teodor Munteanu.

Am fost invitat să cânt la Calul Bălan, la Neptun, în Constanţa. Nixon şi Ceauşescu s-au ridicat în picioare şi au aplaudat. După ce am terminat, a venit la mine în pas alergător un general de armată. Mi-a fost teamă că am făcut o gafă. M-a oprit şi mi-a zis: ‘În numele tovarăşului Nicolae Ceauşescu, vă mulţumesc pentru prestaţia din această seară. Va rămâne o seară de neuitat”, a spus artistul apreciat de fostul președinte.

Acesta a spus că lui Nicolae Ceaușescu îi plăceau mult piesele scrise de români între cele două războaie.

Lui Nicolae Ceauşescu îi plăceau melodii compuse de români dintre cele două războaie mondiale. Era topit după ele. Ştia toate textele. Dacă cineva greşea, îl corecta. Din repertoriul meu i-a plăcut Frumoasa mea cu ochii verzi”, a adăugat Teodor Munteanu, pe care, de altfel, l-a îndrăgit și Gheorghiu Dej.

Am cântat un cântec scris de Aurel Manolache: Eu sunt Ghiţă, moldoveanul. Într-o sală de 10.000 de oameni, Gheorghiu Dej a fost primul care m-a aplaudat. A venit la mine, m-a pupat şi mi-a propus să mă înfieze. Mi-a zis când mă hotăresc să îi dau telefon”, a completat acesta.

Comentarii Facebook