Duminica 24 Septembrie

O femeie care circula băută pe o trotinetă electrică a fost accidentată de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni


O femeie din București a ajuns la spital, după ce a fost lovită de o mașină pe trecerea de pietoni. Femeia se dădea pe o trotinetă electrică, sub influența băuturilor alcoolice. 

Femeia în vârstă de 35 de ani se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul producerii accidentului. Aceasta nu s-a dat jos de pe trotinetă în momentul în care a traversat strada şi a fost lovită de o maşină, a suferit răni minore şi a fost transportată la Spitalul Universitar cu o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit RTV.

În ajutorul ei ar fi sărit și un medic militar, aflat în timpul liber.

„Ora 21.50, o trotinetă răsturnată pe stradă. La câțiva metri de ea o doamnă, cu fața plină de sânge, stătea pe asfalt. La fața locului, o ambulanță de transport, fără echipaj medical.

Întâmplarea face ca în zonă să se afle Cristina Miia, colega noastră. Fără să stea prea mult pe gânduri se îndreaptă în alergare către victima care tocmai se ridicase în picioare. O sprijină ușor, o ajută să urce în ambulanță și să se întindă pe targă. Îi adresează câteva întrebări scurte și îi cere rapid șoferului ambulanței un guler cervical pe care îl aplică. La câteva minute, sosește un echipaj de prim ajutor SMURD. Doamna noastră este de acum pe mâinile salvatorilor.

Cunoștințele și experiența acumulate atât ca voluntar SMURD, cât și ca sanitar în cadrul Forțelor Terestre Române, au ajutat-o pe Cristina să acționeze prompt și eficient.

A ales să nu treacă nepăsătoare pe lângă locul accidentului, demonstrând că spiritul civic și dragostea față de semeni nu au pauză, chiar dacă ești în timpul liber și hainele pe care le porți sunt civile”, au transmis cei de la MApN.

Comentarii Facebook