O clinică din București, acuzată de trafic de organe. Ar fi adus în țară sute de organe fără autorizație


O clinică medicală din București este acuzată de procurori că adus în țară, ilegal, mai multe organe umane. Ar fi vorba de cornee aduse din Italia pentru mai multe transplanturi. Acestea au fost introduse în țară fără să aibă autorizație de la Agenția Națională de Transplant. 

Procurorii din Sectorul 1 au făcut percheziții la o clinică privată care a introdus teritoriul României „un număr semnificativ de cornee, fără autorizația specială emisă de Agenția Națională de Transplant”, a spus Cătălin Radu, purtătorul de cuvânt al Parchetului sectorului 1. 

Corneea și alte țesuturi umane au fosr aduse în țară în perioada 2019-2021. Procurorul a spus că este vorba despre peste 300 de cornee, aduse din Italia. 

Clinica și administratorul acesteia au fost puși sub urmărire penală introducere sau scoatere din țarp de organe, țesuturi ori celule de origine umană fără autorizația specială emisă de Agenția Națională de Transplant. Cătălin Radu a precizat că procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz și că nu au existat plângeri împotriva clinicii.


Comentarii Facebook