O bunicuță de 98 de ani a cerut să se înroleze, ca să lupte cu ruşii: „Sunt mai răi decât fasciştii!". Femeia este veteran de onoare al Ucrainei


Olga Ivanovna Tverdohlebova s-a născut pe data de 10 decembrie 1923. Avea doar 17 ani când a mers cu armata sovietică, la vremea respectivă, până la Berlin. Femeia în vârstă de 98 de ani vrea să se înroleze acum în armata Ucrainei pentru a lupta cu invadatorii ruşi.

Sunt veteran de onoare al Ucrainei. Sunt locuitoare a Viniţei în a zecea generaţie. Nepoţii şi strănepoţii mei sunt toţi locuitori ai Viniţei. Am suferit două răni şi o contuzie. Pur şi simplu m-a păzit ceva. Războiul nostru a fost total diferit. Pe atunci noi luptam cu fascismul. Ştiam că sunt inamicii noştri. Aceştia sunt însă acum vecinii noştri. Am mâncat împreună din acelaşi ceaun. Împreună am ajuns până la Berlin. Credeam că noi suntem ultimii veterani de pe planetă, că alţii nu vor mai fi. Şi iată, acum au apărut noi veterani", declară veterana, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă Moldova.

A supravieţuit celui de-Al doilea Război Mondial şi şi-a pus semnătura pe poarta Brandenburg. 

Ei (ruşii - n.r.) sunt mai răi decât fasciştii. Fasciştii erau duşmanii noştri. Aveam ideologii diferite, educaţie diferită. Totul era altfel în cazul nostru. Iar ăştia cine sunt? Aţi fost fraţii noştri. Jumătate dintre ucraineni trăiesc în Rusia, iar aici trăiesc şi ruşi care... Cum e posibil? Totuşi, ei sunt mai răi decât fasciştii", mai spune Olga Ivanovna.

Comentarii Facebook