Norvegianul terorist a postat pe YouTube un video cu 6 ore inainte de atacuri


Anders Behring Breivik, autorul masacrului din Norvegia, a postat pe YouTube un film in car apare imbracat intr-un costum de scafandru si cu o arma automata in mana.

Barbatul a impuscat mortal cel putin 85 de oameni intr-o tabara de tineret de pe o insula norvegiana si a omorat alti sapte, dupa ce masina-capcana pregatita de acesta a explodat in Oslo.

In filmul postat pe YouTube, Anders Behring Breivik le cere oamenilor sa "imbratiseze martiriul" si sa se alature luptei impotriva islamului.

Criminalul s-a expus in film planurile pentru cele doua atacuri. El a spus ca se va imbraca in politist pentru ca nimeni sa nu se sesizeze.

Filmul de 12 minute, denumit "Knight Templar 2083", a aparut si pe pagina lui Breivik de Facebook. Barbatul a postat si un manifest in care descrie cum a facut primele sale experiente cu explozibili si cum a reusit sa detoneze o bomba, intr-o zona izolata, in 13 iunie.

Videoclipul si manifestul au fost trimise celor 7.000 de "prieteni patrioti" ai lui Anders Behring Breivik, de pe Facebook. "Exista situatii in care cruzimea este necesara, iar refuzul de a aplica cruzimea necesara este o tradare a oamenilor pe care vrei sa ii protejezi", a scris norvegianul.

Comentarii Facebook