Sambata 4 Februarie

Noi reguli adoptate de CNSU pentru participarea la evenimente. Ce spune Arafat despre organizarea nunților și evenimentele familiale


Românii cu COVID-19 se pot căsători, în pofida infectării. Raed Arafat a declarat că persoanele care se află în carantină pot merge la starea civilă, pe baza unui document eliberat de DSP.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, luni, noi reguli în ceea ce privește participarea persoanelor aflate în carantină la unele evenimente de familie și deplasarea pentru rezolvarea unor probleme urgente.

Potrivit noilor reguli, poate fi analizată suspendarea temporară a măsurii de carantină, pe baza documentelor justificative, pentru: situațiile deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare, preschimbare documente de identitate, părăsirea țării, prezentarea la centrul de vaccinare conform programării în vederea vaccinării.

Românii cu COVID-19 se pot căsători cu un document eliberat de DSP

Direcția de Sănătate Publică va realiza o analiză în cadrul centrelor județene de coordonare și conducere a intervenției, iar cazurile considerate justificate, pot face obiectul suspendării temporare a măsurii de carantină, prin decizie cu caracter individual.

Vorbim de decese, căsătorie, actul de făcut la primărie sau la stare civilă şi aspecte medicale care necesită ca persoana să iasă chiar dacă este în timpul carantinei şi aici se întocmeşte la nivelul centrului judeţean pentru coordonarea şi conducerea intervenţiei, se întocmeşte un document pe care îl aprobă DSP-ul, şi pe un anumit interval de timp”, a explicat Raed Arafat, șeful DSU.

Comentarii Facebook