Noi detalii în scandalul puilor vopsiți! Ce spune președintele ANSVSA despre puiul galben: ,,Au fost niște pigmenți”


Scandalul puilor vopsiți continuă! În urmă cu aproape două luni șeful ANPC a anunțat că în magazinele din România s-ar vinde pui vopsiți pentru a părea mai apetisanți.

,,Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată”, declara Horia Constantinescu la vremea aceea. 

S-a speculat atunci că substanțele cu care ar fi ,,vopsiți puii’’, ar fi nocive pentru organism, chiar toxice.

Atunci șeful ANPC și vicepreședintele ANSVSA s-au contrazis public, cel din urmă susținând că toți aditivii folosiți sunt complet legali și siguri.

După aproape o lună de teste președintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunțat că culoarea puilor a provenit dintr-un pigment iar aceștia nu pun în pericol sănătatea.

,,Se fac în continuare teste la nivel național, se recoltează probe cu o frecvență foarte bine pusă la punct. Au fost niște pigmenți și, într-adevăr, nu au fost vopsiți.

Rezultatele sunt unele bune și recomand consumatorilor să achiziționeze produse din unități înregistrate și autorizate sanitar veterinar cu garanția că acele produse sunt produse sigure și bune pentru consum”, a declarat Alexandru Bociu, președintele ANSVA, potrivit antena3.ro.

Comentarii Facebook