Momente de șoc pentru un elev care vrea să intre la UMF Cluj. S-a trezit cu nota 2.95 la BAC, în loc de 9.65


Un elev din Bihor a avut parte de momente de șoc, după ce a obținut nota 9,65 la Biologie, dar a fost înregistrat cu nota 2,95.

Absolventul, care se pregătește să dea admiterea la UMF Cluj, spune că până să își dea seama că este vorba despre o greșeală, a trăt momente de groază.

A fost un șoc în primă fază, până am realizat că nu are cum să fie nota mea. Era clar că este vorba de o greșeală, ținând cont că eu mă pregătesc de mai bine de un an și jumătate pentru admitere la Medicină, la Cluj. Nu am fost panicat, dar a fost un moment de șoc. M-au ajutat părinții să trec peste! Pe urmă, am încercat să vedem care este situația, să găsim o soluție la problema apărută”, a dezvăluit Paul, la Radio Cluj.

Lucrările elevilor din Bihor au fost corectate de profesori din județul Arad, iar unul dintre profesorii care a înregistrat notele pe platforma Ministerului Educației i-a trecut băiatului 2,95 în loc de 9,65, cât era nota sa pe lucrare. 

Eu am fost să depun contestația, pentru nota de 2,95. Am fost sunat de dirigintele meu, care m-a anunțat că s-a remediat situația, pe platforma lor, a profesorilor, deși pe platforma elevilor apar ca fiind respins, cu nota de 2,95. Mi s-a cerut să îmi retrag contestația, dacă doresc. Nu la evaluarea lucrării a fost o problemă, căci corectarea în sine a fost corectă, pe borderoul lucrării apare nota 9,65. Problema a apărut la tastarea ei pe platforma Ministerului Educației – edu.ro. Mi-am retras contestația, fiindcă nu risc nimic. În fapt, eu susțin examen de admitere la facultate, iar media la examenul de Bacalaureat nu contează. Deci sunt sigur că mai puțin de atât nu pot să primesc. Pe de altă parte, nici nu am vrut să-mi încerc norocul, fiindcă după faza de marți, nici nu mai știu ce se mai poate întâmpla”, a mai declarat elevul.

La celelalte materii, Paul a obținut medii la fel de mari: 9,45 la Limba română și 9,35 la Matematică.


Comentarii Facebook