Minorii nu-și mai pot face tatuaje, chiar dacă au acordul părinților! Saloanele nu le mai pot face piercinguri nici tinerilor cu vârsta sub 16 ani


Modificările corporale sunt foarte populare între tineri. Piercingurile și tatuajele sunt folosite de mulți dintre aceștia pentru a-și exprima stilul. 

Dacă până acum, minorii puteau să meargă la tatuat după împlinirea vârstei de 16 ani, cu acordul părinților și însoțiți de aceștia, acum trebuie să aștepte vârsta majoratului, potrivit unui nou Ordin al Ministerului Sănătății. 

Astfel, ,,Este interzisă efectuarea procedurilor de tatuare cosmetică și artistică a persoanelor cu vârsta sub 18 ani”, se arată în noul ordin.

Mai mult, dacă tinerii au sub 16 ani nu mai pot să-și facă nici piercinguri, cu excepția celor din ureche, pentru care vor avea oricum nevoie de acordul părinților:

,,Este interzisă efectuarea procedurilor de piercing corporal și implant dermal persoanelor cu vârsta sub 16 ani, cu excepția piercingului din zona urechii pentru care este necesar acordul părintelui/tutorelui.’’

Alte prevederi din noul Ordin:

  • Este interzisă efectuarea procedurilor de tatuare cosmetică și artistică a persoanelor cu vârsta sub 18 ani.
  • Este interzisă efectuarea piercingului la nivelul organelor genitale persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani.
  • Este interzisă efectuarea de implanturi dermale la nivelul organelor genitale

De asemenea, se amitește că în saloanele de înfrumuseţare sunt interzise efectuarea procedurilor estetice încadrate ca proceduri medicale estetice invazive şi proceduri estetice pentru care se folosesc produse clasificate ca medicamente sau dispozitive medicale, cum ar fi spre exemplu injectările cu acid sau botox. 

Comentarii Facebook