Miercuri 24 Aprilie

Ministrul Economiei: Restaurantele s-ar putea deschide de la 1 iulie


Ministrul Economiei, Virgin Popescu, a discutat luni seară, în cadrul unei emisiuni, despre deschiderea mallurilor, dar și a restaurantelor. Popescu a înaintat data de 1 iulie ca o data posibilă pentru redeschiderea restaurantelor.

Totodată, ministrul a vorbit și de bani europeni, care să ajute industriile afectate de COVID-19.

El a prezentat de unde și cum vor fi folosiți banii care să ajute industriile afectare de noul coronavirus pe perioada stării de urgență.

Am avut discuții cu reprezentanții mallurilor. Le-am reproșat proprietarilor mallurilor că nu este normal ca magazinele să plătească chirie când nu au avut activitate. Sperăm să găsim o formă la nivelul ministerului pentru a sprijini magazinele care au avut de suferit în perioada de pandemie. Vor fi bani europeni care vor merge spre hoteluri, HoReCa, evenimente și transporturi.Vor fi bani nerambursabili, granturi de 350 de milioane de euro. Vor fi și 550 de milioane pentru investiții. Acolo e nevoie de o coparticipare de 15%. Eu am fost unul dintre susținătorii deschiderii restaurantelor în această perioadă. Însă există un risc epidemiologic foarte mare. Încercăm ca în următoarea perioadă de relaxare să include deschiderea restaurantelor.  Vorbim de 1 Iulie.”, a declarat Virgil Popescu, la Realitatea PLUS.

Comentarii Facebook