Ministrul de Interne, Lucian Bode, crede că polițiștii au acționat corect în scandalul cu Diana Șoșoacă și soțul ei


Ministrul de Interne, Lucian Bode, crede că polițiștii și-au făcut datoria așa cum trebuie în scandalul în care au fost implicați Diana Șoșoacă, soțul ei și jurnaliștii italieni.

E prima declarație publică pe care o fac pe acest subiect. Din punctul meu de vedere, polițiștii au intervenit corect, au respectat procedurile.

Au ajuns în mai puțin de 4 minute la față locului, imediat au procedat la aplanarea conflictului, și conform procedurilor legale au invitat persoanele implicate la secția de Poliție.

Dincolo de ce ați văzut în prezentarea făcută de IGPR, am fost anunțat în seara zilei de vineri, am știut de incident, ambasadorul Italiei a fost informat de conducerea MAI încă din seară de vineri.

Sunt două părți nemulțumite - jurnalista din Italia despre modul în care a fost tratată. Este nemulțumită și partea ailaltă pentru că n-am fi reacționat cum ar fi vrut în legătură cu jurnaliștii.

Eu sunt nemulțumit că un polițist care a participat, a fost împins, i s-a pus mâna în gât, iar cel care s-a dedat la astfel de fapte e în libertate.

Avem două dosare penale. Eu am încredere în instituții, în colaborarea dintre instituțiile din România și din Italia, care e una la nivel înalt, și am încredere că la finalul anchetei toți vor plăti”, a spus Lucian Bode.

Președintele Klaus Iohannis a spus că agresarea jurnalistei Lucia Goracci de familia Șoșoacă este un lucru de neimaginat. Șeful statului a cerut o anchetă rapidă.

Asociația ActiveWatch condamnă agresarea jurnaliștilor, din biroul senatoarei Diana Șoșoacă, și comportamentul Poliției

În imaginile difuzate de televiziunile din Italia, jurnalista apare în timp ce este blocată să iasă din cabinetul de avocat al senatoarei.

Soțul Dianei Șoșoacă apare în imagini în timp ce se îmbrâncește cu polițiștii. Jurnalista a scris în plângerea penală că soţul senatoarei, Dumitru-Silvestru Șoșoacă, a muşcat-o de mână.

Comentarii Facebook