Drama unei fetițe de 12 ani din Vaslui: mama a vândut-o pentru 4.000 de euro, a rămas însărcinată, apoi a fost răpită împreună cu bebelușul


Vândută de mamă pentru 4.000 de euro, lăsată însărcinată la doar 12 ani, iar mai apoi răpită din spital, cu tot cu bebeluș, este povestea dramatică a unei minore din județul Vaslui.

Mama a vândut-o pentru suma de 4.000 de euro

O fetiță de doar 12 ani este protagonista unei adevărate drame. Mama copilei a vândut-o pe aceasta unui clan din Murgeni, unde a fost luată de soție de un tânăr care, la momentul acela, era și el minor, având doar 17 ani.

Fata a rămas însărcinată

În luna august a acestui an, fata a adus pe lume un băiețel, la spitalul din Vaslui, iar medicii au rămas înmărmuriți când au văzut fetița de 12 ani venită să nască, ea neavând nici măcar certificat de naștere.

A fost anunțată Protecția Copilului, care a preluat cazul. Astfel, mama și copilul au fost duși la un centru de protecție din Bârlad, unde au fost instituționalizați.

Mama copilei a fost prinsă în străinătate

Între timp, cu banii câștigați de pe urma fetei, mama a plecat în străinătate. Dar nu a durat mult și a ajuns în arest, într-un stat al Uniunii Europene. 

Familia tânărului însă, s-a simțit obligată să îți ia înapoi ori banii, ori fata, astfel că au pus la cale un plan de răpire a minorei. Aceștia nu-și doreau ca fiul lor să fie acuzat de viol.

Fata de 12 ani a fost răpită

Minora a ajuns sâmbătă, 11 decembrie, la spitalul din Bârlad cu bebelușul, unde a fost internată din pricina unei viroze respiratorii a celui mic.

A fost sesizată încă din august poliția și Tribunalul Vaslui de cazul minorei, deoarece tatăl ei este mort, iar mama a vândut copila pe 4.000 de euro, ca să plece din țară, unui tip de 17-18 ani. Tribunalul Vaslui a dispus preluarea copiilor, adică atât a mamei de 12 ani, cât și a copilului nou născut, de către Protecția Copilului, și au fost duși într-un centru la Bârlad. S-a dispus întocmirea unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, cazul fiind în lucru.

Acum, sâmbătă, 11 decembrie, rromii din clan au aflat că fata este în spital cu cel mic și au pus la cale răpirea! Pentru că ei vor ca ea să nu dea declarație de ceea ce s-a întâmplat, ca să nu fie băgat la închisoare cel care a lăsat-o gravidă la doar 12 ani. Și au găsit o cale, rămâne să vadă anchetatorii cum, de a o lua din spitalul Bârlad, atât pe ea cât și pe copil! Iar cei din spital nu au spus nimic, nu au sesizat nimic!!

De marți este dispărută! Abia astăzi (ieri – n.r.), când au venit cei de la Protecția Copilului să o ia de la spital și au văzut că nu este nici mama minoră și nici copilul, au sesizat IPJ Vaslui”, au relatat surse din anchetă din Bârlad, pentru Vremea Nouă.


Comentarii Facebook