Ministrul de Interne anunță că s-a făcut primul pas pentru înființarea Poliției Animalelor


Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, printr-un mesaj transmis pe Facebook, că s-a făcut primul demers pentru înființarea Poliției Animalelor.

Se vorbește mult în ultima perioadă despre Poliția Animalelor. Astăzi aleg să nu vă povestesc despre acest demers, ci să vă spun că #seîntâmplă. Nu vreau să lansez declarații care să pară ca fiind “populare” pentru dumneavoastră, de aceea voi lăsa ca timpul și faptele să vorbească în ceea ce privește o problemă extrem de importantă...poate pentru prima dată în 30 de ani”, scrie Marcel Vela pe Facebook.

Astăzi a fost făcut un pas mic, dar important, pentru că îmi doresc din tot sufletul să construim un viitor bun, corect și pentru necuvântătoare. Mulțumesc tuturor organizațiilor și activiștilor pentru protecția animalelor prezenți astăzi la dezbaterea de la minister!”, a mai scris ministrul de Interne.

Proiectul de reformă a Ministerului de Interne a fost demarat în decembrie, în ianuarie au existat dezbateri pe această temă, dar, din cauza pandemiei, discuțiile au fost suspendate. „Repunem pe tapet o decizie de reformare a MAI” la sfârșitul lunii iunie sau în luna iulie, a anunțat ministrul Marcel Vela la Digi24, la începutul lunii iunie, considerând că este o reformă necesară, pentru care a primit peste 400 de propuneri.

În cadrul acestei reforme, ar putea fi înființat, în cadrul poliției pentru ordinea publică, și un departament pentru poliția animalelor. „Acest proiect de reformă are o formă largă, putem înființa și un departament al poliției animalelor”, confirma atunci ministrul de interne.

Comentarii Facebook