Ministerul Afacerilor Interne propune schimbări în Codul Rutier. Ce ar putea să-i lase pe români fără permis în doar 3 zile


Ministerul Afcerilor Interne propune o modificare a Codului Rutier. 

Astfel, MAI dorește ca medicii să poată trimite la psiholog orice persoană cu permis de conducere care prezintă simptome specifice unor boli care ar putea pune în pericol participanții la trafic sau a căror sănătate mintală pare îndoielnică. Dacă în urma controlului, psihologul constată incapacitatea șoferului de a conduce, acesta va anunța poliția rutieră, care îi va retrage permisul de conducere. 

"Orice medic, atunci când constată că o persoană, titulară a unui permis de conducere, aflată în evidența sau îngrijirea sa, prezintă simptome ce pot afecta capacitățile psihologice necesare pentru a conduce (...), emite bilet de trimitere către o formă independentă de exercitare a activității de psiholog (...), în vederea realizării unei evaluări psihologice", se arată în proiect.

Acest proces va fi unul extrem de rapid, șoferii fiind nevoiți să predea permisul într-un termen de maxim 3 zile lucrătoare.

Pentru a se aplica, proiectul de OUG trebuie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial.


Comentarii Facebook