Părintele Calistrat ceartă mamele care au copii plinuți: ”Scoate-l două ceasuri afară și aleargă-l în grădină”


Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați duhovnici ai momentului, le-a certat pe mamele care au copii grăsuți.

Părintele Calistrat a dat ca exemplu un băiețel pe care l-a botezat ”iepurilă”, datorită greutății pe care o are, dar și a poziției corpului determinat de statul prea mult în casă și în fața calculatorului.

Eu le mai spun la mame, măi du-te și fă-i un control copilului. Uită-te la tiroidă, vezi dacă e bună, vezi toate măsurătorile astea endocrine pentru că nu arată cum trebuie. Dacă el acum micuț are 40 de kilograme, ce faci când o să fie mare? Ei, dacă are poftă de mâncare! O fi având poftă de mâncare, dar tu du-te și controlează, bagă-l la un sport și atunci sigur că ne trezim cu copii din ăștia rușinoși așa, zici că sunt păianjeni când calcă, copii din ăștia sfioși zici că sunt niște pui de căprioară, parcă se tem să dea ”Bună ziua”.

Eu am unul pe care l-a botezat iepurilă, când vine așa la împărtășit, poate fi un băiat isteț și mama lui este o femeie energică și el stă așa cuminte zici că e un mic zombie și îi zic: Ce faci mă iepurilă de ce stai așa, iar ai băgat capul între umeri? Pieptul în față!

Este rușinos, el nu este învățat cu societatea și îmi spune tatăl său, îmi dă și răspunsul inteligent: Da, dar el sta mai mult în casă, la calculator, la masă.

Păi tocmai biroul ăla ți-l strică! Scoate-l două ceasuri afară, du-l în Copou și aleargă-l în grădină”, a spus Părintele Calsitrat, la BZI.

Comentarii Facebook