Meteorit observat deasupra României! Salvamontiștii din Hunedoara au dat alerta, crezând că este un avion prăbușit


Un meteorit a fost observat seara trecută pe cer, deasupra masivului Vâlcan. Inițial, cei care au văzut pe cer o lumină puternică cu flacără și zgomot au crezut că este vorba despre un avion care se prăbușește, dar ulterior și-au dat seama că este vorba despre un meteorit. 

Colegii din Hunedoara ne-au alertat despre această situație, am considerat în primă fază, pentru că așa este normal, să punem înainte tot ce se putea întâmpla mai rău, că este un avion, pentru că oamenii au văzut flacără, au văzut lumină și au auzit și zgomot, deci totul a fost la o altitudine foarte joasă. Și am stabilit care să fie direcțiile de intrare în munte prin care să verificăm o zonă cât mai largă, atât dinspre Hunedoara cât și dinspre Gorj. 

În clipa în care am alertat, prin aplicațiile Salvamont pe care le avem specifice, salvatorii care erau de serviciu acasă, unul dintre ei ne-a confirmat și ora la care a văzut pe cer și a putut observa foarte bine acest meteorit și care a depășit nivelul orașului Târgu-Jiu. A fost momentul în care am considerat că trebuie să întrerupem alertarea salvatorilor și să urmărim restul informațiilor.  

Am primit foarte multe informații de la oameni care au văzut prima noastră postare de pe rețelele sociale și vreau să vă spun că, la informațiile pe care le avem acum și dacă acestea se confirmă s-ar putea să se tragă concluzia că au fost mai mulți meteoriți, pentru că cel de la Gorj a trecut la o altitudine foarte joasă dar, în același timp, au fost văzuți meteoriți și din București și din Severin, deci distanțe destul de mari, de 200-300 de km și putem trage concluzia că s-ar putea să fi fost mai mulți”, a explicat Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România, la Antena 3 CNN. 

Comentarii Facebook