Miercuri 24 Aprilie

Mesajul Vioricăi de la Clejani, după ce a făcut o formă gravă de Covid-19. „Am fost o proastă”


Viorica de la Clejani a avut o formă gravă de COVID-19 în septembrie 2021. Invitată în platoul emisiunii „La Măruță”, solista a vorbit despre momentele dificile prin care a trecut din cauza bolii, dar și despre refuzul ei vehement de a crede în virusul SARS-CoV-2. 

Când auzeam cuvântul covid, n-aveai cum cu mine… Nu am crezut în asta”, a povestit artista.

Viorica de la Clejani, puternic afectată de COVID-19. Solista a stat 10 zile în spital 

Simptomele Vioricăi au început la sfârșitul lunii august. La acel moment, cântăreața le-a atribuit unei simple răceli și, cu ajutorul unor medici, s-a tratat acasă. 

Eram obișnuită să răcesc des. Nu-mi făcusem test, dar mă tratam cu antibiotice, cu fel și fel de pastile. N-acceptam că am COVID-19, am zis că e o răceală. Ziceai că sunt moartă, dormeam toată ziua, nu mâncăm…”, a continuat aceasta.

Am chemat Salvarea și domnul doctor de pe ea a tratat-o de răceală și pneumonie. După trei zile de tratament, starea ei s-a înrăutățit. De dimineața până seara nu se ridica din pat, nu putea nici să vorbească. Am luat-o forțat la spital, la Matei Balș”, a completat Ioniță de la Clejani. 

Viorica de la Clejani, cu formă gravă de COVID

La spital, Vioricăi i-a fost făcut testul de COVID-19, care a ieșit pozitiv. Ulterior, medicii i-au verificat saturația de oxigen din sânge, care coborâse sub 90%. Saturația normală se încadrează între 95% și 100%, îngrijorări apărând când ea scade sub 93%.

În viața mea nu mă mai iau după lume. Când am văzut masca aia de oxigen pe față… Aoleu, zic: «A plecat și Ioniță, m-am dus dracu. Mă omoară ăștia aici». Masca de oxigen nu te omoară, așa cum spun oamenii. Așa credeam. Salut toți medicii care au avut grijă de mine. (…) Îmi cer scuze față de mine, că am fost o proastă, și față de doctori, care au studii”, a mai spus artista.

Am văzut o fată de 30 de ani care, din păcate, a decedat. Ce fac oamenii… se duc la spital și semnează pe propria răspundere că se tratează acasă, deși au plămânii foarte afectați. Și eu am crezut că voi face asta. Nu am bănuit nicio clipă că mă vor interna. (…) Dacă mai ai o boală, este și mai greu. Și mie mi-au găsit ficatul praștie. 

Nici acum nu sunt atât de bine, obosesc, totuși, am rămas obosită, amețită, sunt în recuperare încă, nu prea am gust. (…) În ultimă fază nici nu mai știam ce e cu mine. (…) Vreau să trăiesc că viața e frumoasă. Vedeam cum mor oamenii acolo… Am văzut niște lucruri care m-au șocat. Doctorii îmbrăcați de zici că sunt extratereștri… n-au timp de nimic”, a completat în lacrimi artista.

Comentarii Facebook