Prognoza meteo 8-9 octombrie 2021. Un val de frig lovește România. În ce zone anunță meteorologii ninsori


Vremea se schimbă brusc în România, după ce prognoza meteo pentru 8-9 octombrie 2021 anunță că țara se va confrunta cu un val de frig. Deși ne aflăm în plin sezon de toamnă, unele regiuni vor fi afectate chiar și de ninsori, conform anunțului transmis de către meteorologii ANM. Temperaturile din mai multe zone ale țării vor ajunge sub nivelul celor obișnuite pentru această perioadă a anului.

Prognoza meteo ANM pentru 8-9 octombrie anunță ninsori în România

Un val de frig loveşte România în următoarea perioadă, anunțul transmis de către meteorologi dezvăluind că între 8-9 octombrie, se vor remarca inclusiv ninsori, în unele regiuni ale țării. Vineri și sâmbătă, vremea va fi deosebit de rece, într-un proces de răcire ce se va resimți cu precădere ziua, dar și noaptea, față de normalul perioadei în care ne aflăm. Prognoza meteo pentru zilele următoare anunță că și aria precipitațiilor se va extinde, cuprinzând în special jumătatea sudică a țării, în timp ce la munte, la altitudini de peste 1500 m se vor regăsi precipitații mixte.

La munte sunt așteptate ninsori, iar în jurul datei de 10 octombrie, temperaturile maxime anunțate de specialiștii ANM se vor situa între valorile 13-15 grade Celsius, iar minimele vor ajunge la 6-8 grade Celsius. Răcirea va începe să se resimtă încă de joi, când valorile indicate de termometre se vor situa între 15-16 grade, cu minime de 7-8 grade Celsius. Vineri însă, mercurul termometrelor va coborî. Cele mai afectate vor fi regiunile extracarpatice. Cerul va fi mai mult înnorat, iar precipitațiile se vor resimți în special în vestul, sudul și centrul țării.

Lapovița și ninsoarea ar putea fi remarcate pe crestele montane, acolo unde meteorologii se așteaptă să apară deja primii fulgi de nea. Vântul va prezenta unele intensificări în Carpații Meridionali, însă în general va sufla slab și moderat. Maximele anunțate se vor încadra între 10 și 18 grade Celsius, în timp ce minimele vor coborî până la 1 grad și pot ajunge la 12 grade Celsius. În cursul dimineții și noaptea, izolat, se va semnala ceață.


Comentarii Facebook