Mesajul polițistului Godină pentru ministrul Educației, găsit cu plagiat:”Nu vă e rușine, hoților, furăcioșilor și aroganților?”


Polițistul Marian Godină i-a lăsat comentarii ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, depistat cu un plagiat, dar acestea au fost șterse.

Cunoscutul polițist i-a scris apoi o epistolă pe Facebook, în care l-a făcut nesimțit și fără scrupule.

Domnule Sorin Mihai Cîmpeanu,

Vă scriu aceste rânduri în calitate de cetățean al acestei țări, dar mai ales din cea de proaspăt tată al cărui copil se prespune că va face școală în România. Probabil că nu veți mai fi de mult ministru al Educației în momentul primei zile de școală a fiicei mele sau, la fel de probabil, veți fi deja lut. Deși puțin macabră, mențiunea cu lutul am ținut să o fac pentru că vă purtați ca niște nemuritori și omiteți că toți vom ajunge la un moment dat să murim. Unora li se va onora moartea și vor rămâne în cărțile de istorie, altora li se vor urina câinii pe morminte și îi vor ține minte rudele, maxim vreo două generații după sucombare. Asta depinde de ce vom face cât suntem în viață, cât de onorabil ne-o trăim.

Lăsând la o parte apologia morții, aș dori să vă spun niște lucruri. Au apărut azi niște acuzații de plagiat la adresa dumneavoastră, cu atât mai grave cu cât ocupați exact funcția de ministru al Educației. V-am lăsat două comentarii pe pagina publică de Facebook, comentarii care au fost rapid șterse de vreun trepăduș cel mai probabil plătit din bani publici să facă cu totul altceva în acest timp. Țin să vă spun că pe pagina aceea de Facebook ați primit o bifă albastră. Știți de ce ați primit-o? Nu pentru că sunteți frumos, nici pentru că sunteți foarte arogant și nici pentru că ați fi vreo mare personalitate a României, vreo vedetă sau vreo persoană foarte inteligentă. Ați primit-o pentru că sunteți ministru în Guvernul României. Ei, exact în postura asta v-am lăsat cele două comentarii și tot pentru că sunteți ministru ați primit și alte sute de comentarii pe care le-ați șters. Dumneavoastră sau trepădușul de care vorbeam mai sus. Între noi fie vorba, mi-e greu să cred că știți dumneavoastră să faceți asta și că nu v-ați prinde urechile prin dedesubturile platformei.

Domnule ministru, am așteptat o reacție la acuzațiile de plagiat, reacție care a și venit și care m-a scârbit și revolatat și mai tare.

Domnule ministru, sunteți incredibil de nesimțit și de lipsit de scrupule! Să vă fie rușine! 

Spuneți acolo niște lucruri prin care jigniți inteligența chiar și acolo unde ea nu prea există. Adică, nici cei mai proști nu pot înghiți asemenea abureli de trei lei. 

O întoarceți ca și când acuzațiile au legătură cu ce doriți să schimbați la Legile Educației și mutați direcția la fel cum spune Putin că e atacat de Ucraina. 

Vă citez: "Sunt nomograme, grafice, tabele scheme de calcul, destinate să sprijine studenții în procesul de pregătire.

Sunt destinate strict uzului studenților din anul 3, cu ei se lucrează.

Mai mult, aceste lucrări nu sunt luate în considerare la nicio avansare didactică, pentru că nu au ISBN, motiv pentru care cadrele didactice nu sunt interesate de ele”.

Dacă sunt niște lucruri atât de neînsemnate, de ce vi le-ați trecut în CV? Dacă sunt doar niște instrucțiuni, de ce v-ați trecut în mod mincinos numele ca autor? Nu vă e pic de rușine? 

Tare v-ați mândrit cu ele, așa-i? 

Asta e România Educată? Aici va trebui să facă școală fiica mea? Nu vă e rușine, hoților, furăcioșilor și aroganților? 

Domnule ministru, nu mai bine vă dați dumneavoastră demisia?

Nu cred că o veți face, aveți obrazul mult prea gros, dar știu că acest text al meu vă va enerva, cu atât mai mult cu cât e scris de un ciurli burli căruia nu-i puteți face nimic. Căci eu nu-s directoarea aceea speriată în fața ministrului care o certa de fațadă că nu a reparat o poartă de fotbal, într-un circ grotesc care nu a prins nici măcar la imbecili. Mie un singur lucru îmi puteți face, dar nu-l zic că îmi suspendă pagina. 

Să vă fie rușine! De azi înainte o să vă tot amintesc cine sunteți, până nu veți mai fi ministru”, a scris Godină.

Comentarii Facebook