Tudor Chirilă, către ministrul Educației: ”Sunteți nu doar un plagiator, ci și un apărător al plagiatorilor!”


Artistul Tudor Chirilă îi transmite ministrului Educației că nu este ”doar un plagiator, ci și un apărător al plagiatorilor!”.

Sorin Mihai Cimpeanu -  reforma educației nu stă niciodată în mâinile unui singur om.  Dimpotrivă. Așa că, oricât ați încerca să sugerați că acuzațiile de plagiat care vă vizează sunt încercări de a împiedica reforma educației, nu ține. Sunteți nu doar un plagiator, ci și un apărător al plagiatorilor. Reforma educației nu depinde (doar) de funcția dumneavoastră. Cred că oamenii de bună credință din minister ar trebui să fie primii care să nu tolereze să facă echipă cu un om care subminează excelența academică. Oare vor avea puterea asta? Sau vă vor tolera în numele faptului că-și fac treaba pe parcela lor și aia e singura lor datorie? Oare ticălosul care a refăcut USL vă va proteja în continuare în numele colecției de vorbe fără sens #RomaniaEducata?”, se întreabă Chirilă.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a însușit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București (USAMV-B), scrie PressOne.

Cei doi profesori semnaseră cele 13 capitole plagiate de Cîmpeanu în 2006 în alte patru ediții anterioare ale cursului, datate 1987, 1990 și 1993 și 2000. Plagiatul este doar un aspect al problemei descoperite în lucrarea științifică asumată de ministrul Cîmpeanu.

Acesta și-a însușit în mod fraudulos și paternitatea creației celor 13 capitole, trecându-se drept autor al respectivelor secțiuni din cursul universitar. Numele autorilor originali a fost înlocuit cu numele actualului ministru al Educației în ediția din 2006 în care am descoperit plagiatul, dar și într-o variantă ulterioară, din 2009, publicată în aceeași formă, scrie pressone.ro.

Citește AICI mai departe.

Comentarii Facebook