Medicii militari duși la Suceava despre colegii lor medici: ”Sunt răsfățați și total nepregătiți”


Generalul-maior în rezervă, Ionel Paul Oprea, secretar de stat la Ministerul Sănătății, cel care a condus Secția de ChirurgieI a Spitalului Militar Central Carol Davila din București, conduce acum Spitalul din Suceava, unde s-a ajuns la 1000 de bolnavi. 

Ionel Oprea a activat la Institutul Medico-Militar și, prin dispoziția de general de brigadă, a fost și șef al Direcției Medicale a MApN între anii 2016 și 2019. A executat misiuni ”la comanda unor structuri medicale în teatrul de operații din Angola sau în cadrul Misiunii O.N.U. de menținere a păcii în Somalia”. 

La Suceava au fost delegați 20 de medici militari și asistenți militari de la Spitalul Militar din Cluj, pentru a ajuta cadrele medicale de acolo.

Secretarul de stat Oprea a spus că, după o primă evaluare, medicii civili ”nu înțeleg niște precepte epidemiologice clare, îmi pare rău pentru dânșii. Au fost niște răsfățați. Așa se întâmplă în spitalele noastre când echipa managerială este nemedicală și îi lasă pe medici în lumea lor, administrația se ocupă de obiectivele lor”.

Trebuie să fim tranșanți și să nu facem excepții. O excepție înseamnă risc și ajungem iar de unde am pornit”, a mai spus secretarul de stat, medic militar Ionel Oprea, care a decis că cine pătrunde în spital fără echipament de protecție se alege cu dosar penal.

Medicii care au fost izolați, în carantină sau cei care și-au dat demisia au fost chemați la testare într-un cort instalat în curtea spitalului. De organizare s-a ocupat Direcția de Sănătate Publică. Mai mulți medici au reclamat faptul nu s-au respectat normele de protecție, că au fost zeci de oameni laolată, unii cu siguranță, infectați cu Covid 19.

Managementul militar al spitalul a hotărât că medicii sănătoși vor fi cazați în campusul universitar din Suceava, pentru a evita contactul cu familia. De cealaltă parte, doctorii susțin că nu există condiții. Stau mai mulți în cameră, iar toaletele sunt la comun - iar asta înseamnă risc de contaminare.

Numai în spital erau, sâmbătă, 650 de pacienți infectați, iar numărul este în creștere, scrie știrileprotv.ro.

Comentarii Facebook