Sambata 19 Septembrie

Medic din Iași bătut de un boxer și-a iertat agresorul. I-a cerut să facă 2 fapte bune


Un medic anestezist din Iaşi care a fost bătut de un fost boxer s-a decis să își ierte agresorul.

Daniel Rusu, medic anestezist în cadrul Institutului Regional de Oncologie, a spus în sala de judecată că preferă ca Iulian Cosmei, bărbatul care l-a lovit în 2015, în timp ce se afla într-o staţie de autobuz, să facă două fapte bune, în locul unei condamnări.

Astfel, inculpatul a achitat 1.000 de euro unei adolescente de 18 ani, paralizată, care este imobilizată la pat de trei ani în urma unui accident rutier.

Acesta va oferi încă o mie de euro unui medic rezident din Iaşi, diagnosticat cu tumoră cerebrală.

Aşa am simţit, pur şi simplu. Au trecut ceva ani de atunci şi cred că lucrurile s-au schimbat oarecum. Uneori, timpul ne face să privim altfel lucrurile. E greu să spun ceea ce aş fi făcut atunci. Ideea este că au trecut mai bine de trei ani de atunci, probabil că ar mai fi trecut un an, cu siguranţă, până s-ar fi terminat procesul, cred că oricum ar fi fost, între o pedeapsă, oricare ar fi fost ea şi a face un gest, este mai important acel gest. Îmi e greu să spun că am făcut fericite două persoane. Probabil le-am făcut suferinţa mai uşoară, eu aşa văd lucrurile. Am ajuns la un punct la care nu cred că ar fi avut nici o semnificaţie, nici pentru mine, nici pentru persoana în cauză, o pedeapsă care, probabil, ar fi fost cu suspendare sau fără”, a declarat medicul Daniel Rusu, conform Mediafax. Instanța se va pronunța în 21 decembrie în acest proces. 

Agresiunea a avut loc în luna august 2015. Medicul Daniel Rusu vorbea la telefon, în timp ce se afla în staţia de autobuz de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza“, când fostul pugilist Iulian Cosmei l-a bătut crunt pentru că nu s-ar fi dat rapid din faţa maşinii lui.

A fost o experienţă neplăcută. Cred, din punctul meu de vedere, că cea mai mare traumă înseamnă timpul şi poate gândurile pe care inevitabil ţi le faci zi de zi. Nu neapărat zilele pe care le petreci în spital sau intervenţiile sau tratamentele pe care le faci, ci faptul că e o întâmplare care uneori te marchează pe viaţă şi atunci inevitabil între un fel sau altul de foarte multe ori ajungi să te gândeşti. Asta este mai traumatizant decât orice altceva şi uneori nu se merită, pentru că dincolo de zile sau săptămâni, e o întâmplare care îţi rămâne în minte. Eram în staţia de autobuz, erau mai mulţi oameni, eram cu spatele, chiar nu l-am auzit. De la bun început am stabilit că nu voi merge la proces pentru a cere daune morale, ci pentru a face un gest reparator şi de dreptate. Din ceea ce am stabilit iniţial cu doamna avocat, nu a fost niciodată discuţia de a obţine nişte bani sau de a cere daune morale persoanei respective", a mai declarat Daniel Rusu.

Comentarii Facebook