Când cauți ”idiot” pe Google, îți apare poza lui Trump. Ce spune CEO-ul Google


Audiat de congresmanii americani, directorul executiv al Google, Sundar Pichai, a fost întrebat și cum funcționează Google.

O membră republicană a Camerei Reprezentanților a vrut să știe de ce atunci când caută pe Google cuvântul ”idiot”, în imagini, îi apare o fotografie a lui Donald Trump.

Google are stocate miliarde de copii ale paginilor web în index și luăm cuvintele cheie și el potrivim apoi cu paginile în care ele apar, apoi le ordonăm în funcție de peste 200 de semnale. Lucruri precum relevanța, noutatea, popularitatea sau interesul celorlalți oameni sunt printre aceste criterii. Și în funcție de asta, noi încercăm să afișăm cele mai bune rezultate pentru căutarea respectivă”, a spus Pichai, conform Digi 24

Un alt congresman a vrut să știe dacă Google îi monitorizează fiecare mișcare și dacă motorul de căutare ar ști atunci când el se ridică de pe scaun pentru a se muta în alt loc. Pichai a răspuns că acest lucru depinde de mai mulți factori, inclusiv de permisiunile pe care le acorzi Google în legătură cu serviciile de localizare. 

Comentarii Facebook