Măsuri de protecție împotriva coronavirusului în România. Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență


Ministru de Interne, Marcel Vela, a anunțat că va iniția un proiect de OUG pentru combaterea și prevenirea infecțiilor cu coronavirus în România. De asemenea, Guvernul va achiziționa în regim de urgență echipamente de protecție, precum seturi de suport respirator sau substanțe de dezinfectare, în contextul epidemiei.

Vela a anunțat că va lucra împreună cu Ministrul Sănătății.

"Mâine va avea loc ședința pregătitoare și vom vrea ca și coinițiatori un proiect de ordonanță de urgență pentru a veni în sprijinul eforturilor făcut de către Ministerul Sănătății în combaterea, prevenirea infecțiilor cu coronavirus.

O să-l invit pe ministrul Costache să vorbim despre măsurile pe care le vom lua pentru populțtia României.", a spus ministrul de interne, conform realitatea.net. 

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat că la nivel național există acum 1.000 de kituri pentru diagnosticarea bolii.

Ministrul Sănătății a mai precuzat că la nivel mondial sunt confirmate peste 11.000 de cazuri de pneumonie cu coronavirus, dintre care 20 în state din Uniunea Europeană: 7 în Germania, 6 în Franța, 3 în Italia și câte unul în alte țări.

Momentan, infecția cu coronavirus nu a fost confirmată în niciun stat din jurul României și nici în Rusia.

Comentarii Facebook