Miercuri 4 August

Masca nu mai e obligatorie în spațiul deschis, a stabilit o instanță de judecată


UPDATE

DSU: Purtarea măștii în spații publice deschise rămâne obligatorie. Victoria în instanță este degeaba

---------------------------

Masca nu trebuie să fie purtată în spațiile publicd deschise, a stabilit Curtea de Apel București într-o sentință care arată că decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) privind obligativitatea purtării măștii în spațiile publice deschise este nelegală.

Anulează parţial prevederile art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427 din 17.12.2020, publicat în Monitorul oficial nr. 1257 din 18 decembrie 2020, în ceea ce priveşte instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, în sensul înlăturării sintagmei „…şi deschise”. Cu recurs în maxim două zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal.Pronunţată în şedinţă publică azi 23.12.2020”, se arată în decizia Curții, care nu este definitivă.

Practic, Curtea de Apel București a decis înlăturarea sintagmei ”deschise” din ordin, care se referă la spațiile deschise.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs de CNSU și DSU la Înalta Curte.

Cela care a contestat decizia CNSU este avocata Ion Minodora, care s-a arătat ultragiat de obligativitatea de a purta masca în spațiile publice deschise.

Avocata Ion Minodora se bucură că a reușit să anuleze purtarea măștii în spații deshise: Uraaaaaa! Uraaaaaa!Uraaaaaa!

Foto: g4media.ro

Comentarii Facebook