SONDAJ: Cum își vor petrece românii Crăciunul în plină pandemie


Conform unui sondaj realizat de către IRES, jumătate dintre români spun că pandemia de coronavirus le-a stricat planurile pentru sărbătorile de iarnă, dar nu renunță la tradițiile de Crăciun. Anul acesta, sănătatea și dispariția pandemiei sunt cele mai dorite cadouri de Crăciun. 

În ceea ce privește Revelionul, 63% dintre participanții la studiu declară că îl vor petrece acasă.

Astfel, 85% dintre români spun că vor prepara un meniu special de Crăciun, iar 84% vor împodobi bradul, potrivit sondajului. 6 din 10 români vor primi și anul acesta colindători, 42% vor merge la biserică și 26% vor avea musafiri. De asemena, 7% spun că vor merge la colindat la familie sau la prieteni.

Un procent de 65% dintre ce chestionați au spus că vor petrece Crăciunul acasă, doar cu persoanele care locuiesc în aceeași gospodărie. Un sfert vor primi în vizită prieteni sau rude, iar 5% spun că vor merge ei în vizită. Este vorba cu precădere despre tineri între 18 și 35 de ani și persoanele cu studii superioare. Pe de altă parte, 7% dintre respondenți vor petrece Crăciunul singuri. Aici, cea mai ridicată proporție este cea a vârstnicilor peste 65 de ani

Dintre cei care vor primi anul acesta musafiri, cei mai mulți îi vor avea drept oaspeți pe membri ai familiei extinse, 1 din 5 va primi prieteni, 9% vecini, iar 4% colegi de muncă.

Comentarii Facebook