Luni 18 Ianuarie

Marea Britanie, prima țară care aprobă vaccinul anti-Covid de la Pfizer


Marea Britanie este prima țară din lume care a aprobat vaccinul anti-Covid al companiei americane Pfizer/BioNTech. 

Un anunț în acest sens a fost făcut chiar în această dimineață, urmând ca acesta să fie disponibil în Regatul Unit începând de săptămâna viitoare, potrivit HotNews.ro.

Guvernul a acceptat astăzi recomandarea Agenției de Reglementare pentru Medicamente și Produse Medicale de aprobare a utilizării vaccinului Pfizer/BioNTech pentru Covid-19. Vaccinul va fi disponibil în tot Regatul Unit săptămâna viitoare”, a anunțat executivul britanic.

Regatul Unit a devenit, astfel, prima țară din lume care va aproba acest vaccin, trecând în fața unei lungi serii de națiuni care așteaptă protecția în fața coronavirusului.

Potrivit informațiilor apărute pe surse în media din afară, primele imunizări cu produsul Pfizer/BioNTech ar putea începe pe 7 decembrie.

În data de 28 noiembrie, premierul Boris Johnson l-a numit pe Nadhim Zahawi ministru responsabil cu campania de vaccinare împotriva COVID-19. Totodată, Marea Britanie a anunțat încă din 20 noiembrie că a cerut în mod oficiale propriei agenții pentru medicamente (MHRA) să evalueze vaccinul Pfizer/BioNTech.

Regatul Unit a comandat 40 de milioane de doze din acest vaccin, care, potrivit ultimelor rezultate ale testelor clinice, are o eficacitate de 95% în prevenirea îmbolnăvirii cu Covid-19.

.

Comentarii Facebook