Ludovic Orban, în direct la TV: Garantez 100% că nu va fi un lockdown


Premierul României, Ludovic Orban, a declarat, miercuri seară, la un post TV, că țara nu va intra într-un nou lockdown, precizând că discuția legată de carantină totală ”este o bazaconie, o minciună de campanie pentru a reduce susținerea pentru PNL.

De 7 zile, numărul persoanelor vindecate a depășit numărul persoanelor infectate. Este adevărat că s-a testat mai puțin pentru că au fost zile libere. Trendul de descreștere este cu atât mai accentuat cu cât sunt mai respectate măsurile.

Garantez 100% că nu va fi un lockdown. România nu își poate permite așa ceva, din punct de vedere economic. Este o bazaconie, o minciună de campanie pentru a reduce susținerea pentru PNL. Și președintele a spus că nu se pune problema de așa ceva”, a declarat Ludovic Orban luni seara, la România TV.

"Am avut perioada de creştere destul de rapidă: sfârşitul lui octombrie, începutul lui noiembrie, după care a existat o perioadă de două săptămâni, două săptămâni şi jumătate de platou. De 8 zile avem un trend descendent şi ceea ce e foarte important: în ultimele zile, în cinci zile din şapte numărul persoanelor vindecate a depăşit numărul persoanelor infectate”, a mai spus premierul.

Comentarii Facebook