Maia Morgenstern era la o nuntă în seara exploziei de la Crevedia: „Deodată, sala de bal s-a golit. Doctorii au plecat la datorie, nu au alte priorități”


Actrița Maia Morgenstern a scris un mesaj pe rețelele de socializare, în care a povestit unde se afla sâmbătă seara, când a avut loc explozia de la Crevedia. Actrița, în vârstă de 61 de ani, se afla la o nuntă, când, deodată, sala de bal începuse să se golească. 

Odată ce alarma s-a dat, medicii prezenți la nuntă au plecat imediat să ofere suport victimelor. În urma incidentului tragic, două persoane au murit, iar alte câteva zeci au fost rănite.

„Ieri am fost la petrecere, mare petrecere. Cu caracter privat, sărbătoare cu bucurie, eveniment important. Hai, să n-o mai fac pe misterioasa: nuntă! Și la nuntă, ca la nuntă! Veselie mare, bucurie, chef! Cum e normal, cum e bine. Cum avem și dorința și nevoie, din când în când. Da, avem nevoie să petrecem, să chefuim, să dansăm, hai să jucăm, să chiuim.

Ia te uită: cum nu mă lasă autocorrectul să scriu „chiuim”! Tot îmi iese chinuim. În fine: am chiuit! Că de chinuit, nu chinuim destul. La nuntă, ca la nuntă! Lume multă, Veselie, dans, mâncare bună, băutură, lăutari. Mirii frumoși, nașii fericiți, rude apropiate, rude îndepărtate, prieteni dragi. Prieteni de tot felul! Prieteni de familie, prieteni de-o viață, sau prieteni noi..oameni..Nuntașii! Noi toți! Petreceam fericiți: nuntă, bă! Muzică bună, glume. Râsete. Și iar dans, joc și voie bună. În cel mai bun sens. Și eu? Și eu jucam de mama focului; cam într-un picior (că am fractură de menisc!) da’ nu-i nimic.

Și deodată… parcă sala de bal s-a golit. Fără multe discuții, fără explicații. Parcă, spun parcă… Ce s-a întâmplat?! Nu știam, nu-mi era clar. Ce se întâmplă? Doctorii. Doctorii au fost chemați la spitale, care pe unde lucrează. Fără discuții, fără comentarii. Doctorii au plecat. Au lăsat orice făceau, au lăsat timpul liber, au lăsat…

Doctorii au plecat la datorie. Au fost chemați unde era nevoie de ei, atunci când era novoie de ei. Apoi am încercat sa vorbesc la telefon cu prietenii mei, sa-mi spună, să mă lămurească. N-au avut timp: erau la spital, acolo unde este nevoie de ei. Salvează vieți. Doctori, medici în fiecare clipă a vieții. Nu au alte priorități. Doctorii sunt prezenți la datorie. Mulțumim!”, este mesajul scris de Maia Morgenstern, pe Facebook.

Comentarii Facebook