Mai mulți maghiari și români s-au dat drept refugiați de război ucraineni pentru a obține ajutoare sociale în Germania. Ce i-a dat de gol



Autoritățile germane se lovesc de tot mai multe cazuri ale unor persoane care au reușit să obțină, în mod fraudulos, sume de bani, provenite din ajutoare sociale, după ce s-au dat drept refugiați de război din Ucraina. 

La un control mai amănunțit, autoritățile din landul german Baden-Württemberg au descoperit români și maghiari, care, deși dețin cetățenie ucrineană, provin din România și Ungaria, nu din zonele afectate de război, informează știridiaspora.ro.

Ucrainenii au în prezent un statut special în Germania și primesc beneficii sociale încă de la începutul șederii în această țară, spre deosebire de  solicitanții de azil sau de refugiați din alte țări.

Principalul indiciu care duce la demascarea acestor cazuri de fraudă este faptul că falșii ,,ucraineni”, nu cunosc deloc limba lor ,,natală”.

Potrivit unei anchete, există peste 1.300 de cazuri suspecte de persoane ce se prezintă drept ucraineni falși care au fost raportate autorităților de imigrație din 2023. 58 dintre ei sunt confirmați ca fiind cetățeni maghiari.

Momentan, în total de 700.000 de ucraineni din Germania beneficiază în prezent de ajutoare din partea statului. 


Comentarii Facebook