Duminica 28 Aprilie

Vești bune pentru viitorii șoferi! Examenul teoretic de obținere a permisului de conducere poate fi susținut oriunde în ţară


Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, un proiect care prevede că examenul teoretic pentru obţinerea permisului de conducere poate să fie dat oriunde în ţară, nu numai în localitatea de domiciliu.

Această schimbare privește doar proba teoretică a examenului, cea practică va rămâne să fie susținută în condiţiile actuale, conform unui proiectului.

Actul normativ vizează reducerea timpilor de aşteptare de la promovarea examenului teoretic până la participarea la examenul practic de obţinere a permisului de conducere.

Candidații vor putea depune dosarul complet la autoritatea competentă din localitatea de domiciliu sau reședință și să susțină proba în orice localitate.

Pregătirea teoretică și practică va fi organizată pe module și va fi recunoscută reciproc de unitățile autorizate.

„Proba teoretică de verificare a cunoştinţelor pentru obţinerea permisului de conducere se poate susţine la orice autoritate competentă de pe teritoriul României cu respectarea condiţiilor de vârstă, potrivit legii. 

Proba practică pentru obţinerea permisului de conducere şi eliberarea acestuia se realizează de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitanţii îşi au domiciliul ori reşedinţa sau, în cazul celor aflaţi la studii în România de cel puţin 6 luni, de către autoritatea competentă pe raza căreia se află adresa unde locuiesc”, prevede actul normativ, potrivit Digi24. 

Examenul practic pentru obţinerea permisului de conducere va rămâne neschimbat, deoarece autorităţile competente din domeniu nu au în acest moment posibilităţi tehnice pentru ca viitorii șoferi să-l poată susține de oriunde din țară.


Comentarii Facebook