Marti 6 Decembrie

Ludovic Orban nu înțelege care sunt nemulțumirile celor care protestează anti-restricții. Cine îi explică ce vor oamenii?


Președintele Camerei Deputaților, fostul premier Ludovic Orban și președinte al PNL, a spus că nu înțelege ce solicită cei care protestează în stradă.

Solicitările protestatarilor mi se par destul de neclare. Nu înțeleg. În România sunt zeci de mii de familii care și-au pierdut oameni dragi. Ce ar trebui? Să moară mai mulți? Toate măsurile luate nu urmăresc decât scopul de a păzi viața și sănătatea cetățenilor români. Nimeni nu le instituie de dragul acestor măsuri. Ele sunt necesare. Nu contest dreptul oamenilor de a protesta, dar aceste acțiuni de protest trebuie să se desfășoare în cadrul legal și nu trebuie să se ajungă la violență”, a declarat Ludovic Orban.

Se știe foarte clar că este folosită ca și pretext pandemia, se exploatează o stare de spirit determinată de această pandemie care a determinat măsuri care au pus la grea încercare răbdarea românilor. Nu există alte soluții pentru a apăra viața și sănătatea românilor. Aceste soluții sunt folosite în toate țările din lume. Noi am urmărit permanent să existe un echilibru”, a declarat acesta.

Aceste proteste reprezintă un pericol pentru cei care au participat fără mască. Îmi aduc aminte de diverși negaționiști care până la urmă s-au îmbolnăvit și unii dintre ei, din păcate, chiar au decedat”, spune Orban.

Despre măsura închiderii magazinelor la ora 18, Ludovic Orban a spus că oamenii ar trebui să își adapteze programul.

Cred că un cetățean poate să își facă programarea de așa natură încât să poată să își facă cumpărăturile necesare și în acest orar”, a mai declarat președintele PNL.

Comentarii Facebook