Joi 8 Decembrie

Klaus Iohannis: România va primi un milion de doze de vaccin la începutul anului viitor


Klaus Iohannis a declarat, cu ocazia vizitei la centrul organizat la Romexpo, unde românii vor fi imunizați împotriva virusului Sars-Cov-2, că România va primi un milion de doze de vaccin. 

Astăzi a fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus, o campanie de vaccinare care va dura cel puțin câteva luni de zile. Am dorit să fie o campanie foarte bine pregătită iar strategia este una foarte bine lucrată. 

Această strategie prevede pașii care se vor face și foarte multe detalii despre vaccinare. Toate aceste lucruri vor fi prezentate pe larg mâine, la Guvern. 

În săptămânile și lunile care urmează vom avea o informare permanentă pentru publicul general și pentru publicul specializat. 

Foarte pe scurt despre vaccinare pot să vă spun în acest moment că este foarte posibil ca la începutul anului viitor să beneficieze România deja de prima tranșă de vaccin cu un număr de aproximativ un milion de doze. În prima tranșă va fi vaccinat întregul personal medical și persoanele din grupele de risc.

Vaccinarea este voluntară, este sigură, este eficientă. Vaccinarea se face planificat. Este foarte important de știut că aceste tipuri de vaccin care sunt în curs de aprobare sunt sigure, eficiente.

Deja echipa care se ocupă de vaccinare a făcut verificări în unități spitalitești. Intenția de vaccinare este la un grad foarte mare. 

Deja persoanele informate din zona medicală doresc în proporție de peste 80% să se vaccineze. 

Este posibil ca până în vară să terminăm această prima campanie de vaccinare.

Am vizitat chiar acum un centru de vaccinare. Pentru a permite vaccinarea unui număr foarte mare de persoane, câteva milioane în doar câteva luni, intenția este de a deschide câteva astfel de centre. 

Ce este aici este un proiect pilot. Așa vor arăta centrele de vaccinare. 

Există un registru electronic unde vor fi înregistrate toate vaccinările, un registru electronic confidențial. 

Specificul vaccinului este că necesită administrare în două tranșe. 

Suntem bine pregătiți. Așteptăm vaccinurile și pot să vă spun că personal sunt foarte mulțumit de munca depusă de ministerul Sănătății.

Abia aștept să vină vaccinul și să terminăm cu această campanie să ne apucăm de reconstrucție. 

Să repornim economia și să reajungem la normalitate”, a spus președintele.

Comentarii Facebook