Ludovic Orban a făcut anunțul. Când vor putea face românii nunți și botezuri așa cum vor ei


Ce spune Ludovic Orban despre când se vor putea organiza, în mod normal, nunţi şi botezuri, în România. Din păcate, veștile nu sunt tocmai bune.

Când vor putea face românii nunți și botezuri așa cum vor ei

Președintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre când vor putea organiza românii, în mod normal, nunţi şi botezuri. Chiar dacă în acestă perioadă nu se fac nunți și botezuri, întrucât suntem în Postul Paștelui, nici veștile de la autorități nu sunt bune. Acestea susțin că se va da liber la evenimente religioase atunci când pandemia o va permite.

Atunci când va fi posibil din punct de vedere epidemiologic, vom permite reluarea evenimentelor. Noi am permis reluarea evenimentelor. Din păcate s-a demonstrat, cu certitudine, pe bază de date, că principala sursă de infectare în perioada când s-au permis nunțile, botezurile și celelalte evenimente similare au fost evenimentele, pentru că nu s-au respectat măsurile de distanțare socială”, a declarat Ludovic Orban.

La nunți și botezuri nu se mai respectă nicio regulă sanitară

De asemenea, fostul premier reamintește că, deși la evenimente urmau să participe 100-150 de persoane, în realitate au fost cu mult peste. „Nu s-a respectat nicio măsură de protecție socială. Repet, totul depinde de măsura în care se respectă aceste măsuri simple”, adaugă Ludovic Orban.

Ludovic Orban a mai spus că a fost întrebat și de cunoscuți când vor putea face nunți și botezuri și le-a dat același răspuns.

Raed Arafat, despre un lockdown în România

Pe de altă parte, nimeni nu dorește un lockdown total în România, spune secretarul de stat din MAI, Raed Arafat. Acesta a explicat și motivul pentru care s-a luat decizia interdicției de la ora 22.00, în loc de 23.00, așa cum a fost până zilele trecute. Șeful DSU a spus că au fost discutate mai multe variante, iar deciziile se supun votului

Am analizat ce s-a întâmplat în alte țări, veți vedea pe partea de ore că au variat, unii la 21, Franța la 18, la noi era la 23.00 și acum a coborât ora. Aceasta duce și la limitarea unor activități, dacă la 22 trebuie să fii acasă trebuie să pleci la 21, poate că nu îți mai programezi întâlniri, vizite. Totuși, este un impact pe alte activități care sunt toate riscante. Nu s-a dorit să mergem prea jos, orice măsură poate fi adaptată. Ce știm sigur este că nu dorim să se facă un lockdown total. În rest, măsurile se adaptează și zonal, și după incidența, și național dacă se agravează situația”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.


Comentarii Facebook