Lucruri interzise în benzinărie. De ce să atingi un stâlp de fier înainte de a alimenta


Când alimentezi motorul la benzinărie, există unele detalii pe care trebuie să le iei în considerare. Puțini șoferi știu că pericolul adevărat nu are legătură nici cu pornirea motorului, nici cu vorbitul la telefon.

Nu alimenta mașina cu motorul pornit

Primul lucru pe lista oricărui șofer responsabil este să nu alimenteze autoturismul atunci când motorul este pornit. Trebuie să scoateți cheia din contact, iar motorul trebuie să fie oprit, spun specialiștii. 

Se pot produce scântei în timp ce alimentăm, iar din cauza vaporilor de combustibil să se producă o explozie.

Se pot întâmpla chiar și incidente bizare, cum a fost cel din Rusia unde un șofer a plecat cu pistolul pompei după el. Acesta s-a rupt, iar combustibilul împrăștiat a fost aprins de alte mașini aflate în benzinărie.

Lăsați telefonul în buzunar când alimentați 

Șoferilor li se recomandă să lase telefonul în buzunar când alimentează cu combustibil, pentru că neatenția poate duce la incidente grave.

Nu purta haine din materiale sintetice în benzinărie

Articolele vestimentare din materiale sintetice pot lua foc extrem de ușor, iar acest lucru este de nedorit. 

De asemenea, materialele sintetice pot provoca o descărcare electrostatică la contactul cu pistolul pompei sau alte părți metalice, potrivit Promotor. Pentru a te descărca de energia statică, înainte de a alimenta atinge un stâlp metalic.

Nu folosi bricheta într-o benzinărie

Acest sfat este evident la fel ca cel de a nu aprinde o țigară în bezinărie. Orice sursă de foc este absolut de evitat și interzisă. 

Comentarii Facebook