Duminica 28 Aprilie

Locul surprinzător din casă în care nu trebuie depozitată pâinea! Mulți fac această greșeală: „Sunt medii uscate"


Pentru a-ți menține pâinea proaspătă și delicioasă pentru mai mult timp, alegerea locului potrivit pentru depozitare este crucială. Randy George, o legendă a panificației și proprietarul Red Hen Baking din Middlesex, Vermont, oferă sfaturi despre cum să depozităm pâinea, cum să o păstrăm proaspătă și cum să o facem să reziste mai mult timp, potrivit yahoo.com, citat de adevărul.ro.

Pâinea nu se depozitează în frigider!

„Frigiderele sunt medii uscate", explică George. Deoarece umiditatea inerentă a pâinii este o parte din ceea ce o face atât de delicioasă, punerea pâinii în orice mediu uscat va accelera procesul de învechire. Dacă vrei ca pâinea să reziste cât mai mult timp și să nu se usuce, nu o depozita absolut deloc în frigider.

Unde trebuie să depozitezi pâinea

Dacă plănuiești să mănânci pâinea în câteva zile (pentru pâini cu crustă tare, de tip brutărie) sau o săptămână (pentru pâine la pungă), păstrează-o pe masă.

George spune că acele pâini cu crustă nu ar trebui păstrate niciodată în pungi de plastic, pentru că le va înmuia aproape imediat crusta, schimbând exact ceea ce ne place la ele.

După ce tăiați pâinea, o puteți pune înapoi în punga de hârtie în care probabil a venit, iar capătul îl puteți băga dedesubt. Sau, puteți încerca tehnica preferată a lui George. Doar puneți partea tăiată a pâinii pe masă. Astfel, vă veți asigura că pâinea rămâne mai proaspătă, mai mult timp.

Pentru pâinile moi, cea de sandviș, de exemplu, o pungă de plastic - cum ar fi cea în care a venit sau o pungă cu fermoar - este perfectă. Totuși, nu puneți nici aceste pâini în frigider. Aerul uscat poate pătrunde în continuare în plastic, făcând ca pâinea să se usuce rapid. Oricare ar fi tipul de pâine care vă place, s-ar putea să observați că aceasta se învechește mai repede în lunile de iarnă. Din nou, aerul uscat este vinovatul și, cu excepția faptului că trebuie să folosiți un umidificator în bucătărie 24 de ore din 24, 7 zile din 7, nu puteți face prea multe în această privință. George le reamintește adesea clienților să se gândească la pâinea proaspătă ca la un "produs foarte perisabil".

Pâinea poate fi congelată

George recomandă congelarea pâinii înainte ca aceasta să se strice. Doar puneți-o într-o pungă de plastic pentru congelator și scoateți aerul din ea, puteți pune apoi pâinea în congelator.

Dacă doriți să congelați o pâine întreagă sau o jumătate de pâine, puneți-o pur și simplu în pungă fără să o tăiați. Scoateți-o din congelator cu o zi înainte de a o mânca și lăsați-o să stea pe masă (în afara pungii de plastic) până când se dezgheață complet. Pentru o experiență aproape ca la cuptor, George recomandă să puneți pâinea la cuptor la 400 de grade cu o cratiță cu apă timp de 10 minute. Aburul va reînvia crusta și va face ca bucătăria să miroasă uimitor.

Comentarii Facebook