Localități din Bihor, invadate de șacali. Oamenii spun că le mănâncă găinile, specialiștii avertizează că rup echilibrul natural din păduri


Localnicii din mai multe localități bihorene avertizează că în zonă au apărut șacali, animale care nu au prădători naturali și care atacă atât păsările și animalele mici din gospodării, anunță publicația Bihoreanul.

Primii şacali au apărut în Sânmartin la începutul lunii iulie.

Am văzut deja două exemplare, primul, mai galben, undeva între străzile Muntele Carmel şi Decebal, iar al doilea, mai închis la culoare, spre Gheorghe Bariţiu”, povesteşte un localnic.

Animalul a apărut cam de-o lună pe străzile dinspre pădure, seamănă cu vulpea la cap şi blana roşcată, dar este mai înalt şi are coada mai subţire. Probabil este mort de foame, pentru că seara vine până la gard. Noi bănuim că din cauza asta ne-a dispărut peste noapte pisica, iar vecinilor găinile”, spune un alt localnic citat de Bihoreanul.

Membrii asociaţiei de vânătoare Pădurea Verde au descoperit şacali încă de anul trecut în localitățile Cefa, Borş, Paleu, Săcuieni, Copăcel, Vârciorog.

Am discutat deja să îl extragem. Deşi fuge de om, şacalul este periculos pentru animalele domestice, de la păsări la capre şi oi, dar şi pentru vânat, pentru că omoară puii de fazan, de căprior şi de mistreţ”, spune administratorul fondului de vânătoare.


Comentarii Facebook