Lectura, arta și cultura nu se numără printre prioritățile românilor. Aproape jumătate din români nu au citit o carte în ultimele 6 luni


Un nou sondaj arată că lectura, arta și cultura nu sunt în mintea românilor prea des. 

Potrivit unui sondaj INSCOP 56,9% din respondenți susțin că în ultimele 6 luni nu vizitat un muzeu sau monument istoric. Nici lectura nu pare să o ducă mai bine, doar 51.4% din români declară că în ultimele 6 luni au citit cărţi (romane, poezie, etc.), în timp ce 48,5% spun că nu au făcut-o, informează news.ro.

Numărul oamenilor care au fost la concerte de muzică clasică, teatru sau operă în ultimele 6 luni este extrem de mic, de doar 21,4%. 

Conform analizei socio-demografice, consumul cultural - în cazul tuturor activităţilor enumerate - tinde să fie mai ridicat în rândul următoarelor categorii de populaţie: persoanele cu vârsta sub 45 de ani, cele cu educaţie superioară, gulerele albe, locuitorii din Bucureşti sau din urbanul mare, cei cu un venit mai ridicat şi angajaţii la stat.

 Datele au fost culese în perioada 23 octombrie - 2 noiembrie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile sociodemografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3 %, la un grad de încredere de 95%. 

Comentarii Facebook