Kremlinul spune că gestul jurnalistei care a protestat în direct la TV împotriva războiului din Ucraina este „un act de huliganism”


Kremlinul apreciază ca fiind un act de huliganism gestul jurnalistei Marina Ovsiannikova, care a protestat în direct la un post TV de stat împotriva războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Kremlinul a declarat marți că acțiunile jurnalistei care a întrerupt un buletin de știri live de la postul de televiziune de stat rus Channel One pentru a denunța războiul din Ucraina au echivalat cu „huliganismul”, scrie The Guardian.

Într-un extraordinar act de dizidență, Marina Ovsiannikova a ridicat luni un panou în spatele prezentatoarei știrilor și a strigat lozinci împotriva războiului din Ucraina.

jurnalista rusia.jpg

Citește și: O angajată a televiziunii naționale din Rusia a intrat în direct in timpul jurnalului de stiri cu o pancartă împotriva războiului. A fost arestata- VIDEO

Jurnalista riscă 10 ani de închisoare

În ceea ce privește pe această femeie, acesta este huliganism”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a lăudat televiziunea Channel One pentru ceea ce el a numit calitatea și obiectivitatea sa.

Marina Ovsiannikova, una dintre producătoarele postului de televiziune, a fost arestată imediat după gestul său de curaj din timpul celor mai urmărite știri din Rusia și riscă acum 10 ani de închisoare.


Comentarii Facebook