O serie de arme deţinute ilegal de un bărbat au fost găsite după ce acesta a ajuns la spital, cu o rană la cap


Poliția orașului Oravița a ridicat de la domiciliul unui bărbat de 60 de ani mai multe arme deținute ilegal.

Una dintre arme ar data, posibil, din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. În casa acestuia au mai fost găsite dispozitive de ochire, muniţie, o arbaletă, un aparat cu electroşocuri confecţionat artizanal, precum şi alte obiecte folosite la confecţionarea armelor.

Polițiștii au descoperit armele după ce proprietarul s-a prezentat la spital cu o rană cauzată de una dintre acestea

Potrivit IPJ Caraș-Severin, armele erau deținute de bărbat la domiciliul acestuia, într-o cameră asigurată cu măsuri de securitate improvizate. Unele arme datează cel mai probabil din Al Doilea Război Mondial. Au fost găsite şi dispozitive de ochire, o arbaletă, un aparat cu electroşocuri confecţionat artizanal, precum şi alte obiecte folosite la confecţionarea armelor sau muniţie.

Poliţiştii au fost sesizaţi de medicul de gardă al Spitalului Orăşenesc Oraviţa despre faptul că la unitatea medicală s-a prezentat un bărbat de 60 de ani, care prezenta o plagă la nivelul capului, posibil produsă prin împuşcare. Din verificările efectuate s-a stabilit că nu au existat conflicte sau neînţelegeri între bărbat şi membri ai familiei sau alte persoane, la nivelul poliţiei nefiind înregistrate sesizări sau plângeri în legătură cu acesta”, transmite IPJ Caraș-Severin.

Ulterior, bărbatul a fost examinat de medicul legist, iar în urma concluziilor medico-legale, nu s-a confirmat faptul că plaga ar fi fost produsă prin împuşcare, bărbatul nefiind rănit grav şi refuzând internarea.

Armele şi muniţia, precum şi toate celelalte dispozitive şi obiecte artizanale au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor”, transmite IPJ Caraş-Severin, potrivit ȘtirileProTv.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi vătămare corporală din culpă.


Comentarii Facebook